VÆRKSTEDER

KREATIVT VÆRKSTED

Kreativ zone er et sted hvor vi sætter os for, at lave det, vi drømmer om. Dog i en skala hvor alle kan følge med. Her er ingen krav om at man skal kende til kunst eller have særlige kreative evner, vi slår os løs med det vi sammen finder på.


Vi sørger for materialerne, hvilket kan være alt fra karton, ispinde glitterlim og piberensere til akrylmaling, trylledej og grankogler. Ideerne strømmer ud når først vi har sat os, og man skal ikke være bange for at dele dem med hinanden.


Vi har i de tidligere værksteder blandt andet malet på keramik, tegnet alternative selvportrætter, designet batches med powerful statements, lavet halloween masker og leget med ler. I hvert værksted tager vi dig med ind i kreativt univers med fordybelse i et nyt emne.

Løsriv fantasien

SAMTALE CAFÉ

Mødet med gæsteinspiratoren

”Er jeg den eneste der tænker på det?” eller ”Er det bare et dumt spørgsmål?” Sådan kommer vi nemt til at tænke, når vi bliver præsenteret for noget nyt. En kliché kommer lige til højrebenet, for vi hører så tit: ”Der er ikke noget der hedder dumme spørgsmål!” Straks tikker dette alligevel frem på vores indre skærm: ”Men gælder det nu også for mit spørgsmål?”


I Samtalecaféen vil vi gøre klichéen til lov! For det er bare alt for ærgerligt, at gå hjem med for mange ubesvarede spørgsmål. Meld dig til samtalecaféen og få chancen for at stille netop DINE spørgsmål til aftenens gæsteinspirator - én der ved noget om noget!


Samtalevært Anders Michael vil sammen med aftenens gæst, lade mikrofonen gå rundt til en forhåbentlig øjenåbnende og afklarende dialog, i kølvandet på aftenens indspark. Du er også velkommen til blot at lytte med.

NADA CAFÉ

Kom helt ned i gear

NADA-øreakupunktur er for dig der blot trænger til en stille pause. Nada kan afhjælpe på søvnproblemer, stress, rastløshed m.v., men er ikke en behandlingsform – kun genopbygning.


Her finder du et lille meditativt pusterum, hvor dit autonome nervesystem falder til ro med den helende effekt der følger. Autoriserede Nada-udøvere der står for caféen, har tæpper og afslapningsmusik klar. Og husk det er ”stilletimen”. Kun Nada-udøveren taler sagte med dig, når du får nålene i, og hvis der er enkelte fællesinfo. Ellers er det bare ro-ro-ro og afslapning …..uhmmm.


NADA akupunktur har vist sig effektiv ved bl.a: Angst, nervøsitet og panikanfald // Stress // Depression og depressionslignende tilstande // Tankemylder // Cyklussmerter // Fysisk og psykisk uro // Kriser // Søvnforstyrrelser // Vrede/agressioner // Eksamensangst // ADHD // Mareridt // Afhængighed/absistenser // Spændingstilstande // Hovedpine // Irritabilitet


Ps. Er du under 18 år, skal du huske en skriftlig tilladelse med fra dine forældre/værge for at deltage i Nadacaféen.

BRÆTSPILSHYGGE

For dem, hvor lidt er nok

Hvis du ikke er til for mange lydord eller kreative udfoldelser, så kan du efter aftenens gæsteinspirator, tjekke ind i Bygningens cafémiljø, hvor vi har forskellige brætspil klar. Slå dig ned her med snak, spil og hygge! Det her er et værksted der styrker fællesskabet, hvor du blot kan læne dig tilbage og nyde at være til...

POP-UP VÆRKSTEDER

Værksteder der ikke er til hvert arrangement, men popper op engang imellem - følg med på facebook begivenhederne for mere info.

SANG VÆRKSTED

Syng med den stemme du har

Vi vil SYNGE! Vi vil synge SAMMEN! Vi vil give sangen vinger.
Vi tager udgangspunkt i Højskolesangbogen og supplerer med andre gode fællessange. Vi tager fat i samspillet mellem krop, stemme, mod, gruppedynamik, leg, helhed og detalje. Alt sammen for i fællesskab, at skabe mere og bedre fællessang!


Vi vil lære nye sange og synge velkendte klassikere. Vi vil sidde ned og vi vil stå op. Vi vil synge kanons og vi vil synge udenad.

Vi vil synge enstemmigt og måske flerstemmigt. Vi vil være på dybt vand og helt sikkert komme i land igen! OG ALLE KAN VÆRE MED

"HVAD FANDEN ER MENING?"

Sig det højt!

Dette værksted åbner armene op for et samtalerum hvor der er plads til at lette hjertet. Vi fordyber os sammen om et tema der fylder i de unges hverdag, og giver hinanden lov til at dele meninger, holdninger, tanker og tryllestøv.


Vi vil være SAMMEN OM SAMTALEN når vi dykker ned i det der rør sig, hvad end det er om forventningen ved at være ung, om klimaets evige regnvejrs dage eller om sorgen efter at have mistet. Tilmeld dig dette værksted hvis du har en tema-tanke du ønsker at dele i en stund hvor vi andre lytter.

POESI VÆRKSTED

Din litterære stemme

Har du en lille skriver gemt inden i dig? Måske endda en digter?
I Poesi værkstedet på Den Lave Højskole slår vi os ned, helt oppe under taget, hvor vi leger med ord, temaer, hjælper hinanden godt på vej mod endnu stærkere poesi. Der er ikke noget krav om, at du har skrevet en masse før, eller om du har prøvet at læse op, hvis du bare har lyst til at skrible med, så er du velkommen.


Poesiværkstedet har en ung digter som underviser, Nina Sparre, som også har bidraget til den digtsamling, Den Lave Højskole i marts 2020 udgav i samarbejde med BRYG Coffee House. Maria, ejer af BRYG Coffee House, kommer også forbi værkstedet, i kraft af sin passion for at give poesien et kæmpeløft i Vejle.


Poesiværkstedet er for dig, der gerne vil have nye værktøjer til at skrive, til dig, der gerne vil dele af din poesi, og også til dig, der bare gerne vil have en masse gode idéer. Har du mod på at læse op, gør vi det i gruppen, og har du ikke, så er det helt fair! Vi håber at se dig i Poesiværkstedet.

YOGA VÆRKSTED

Giv dig selv lov til at trække vejret

De fysiske øvelser i yoga eller asana som de kaldes, styrker og arbejder med de svage områder i kroppen. Man udspænder og strækker de forkortede muskler og giver styrke til de svage. Man arbejder både med kroppens store og små muskler.


Yoga kan dyrkes af alle - uanset alder og køn, og det er ligegyldigt hvor smidig man er. Og oftest afslutter man en yoga session med afspænding. Vi har yogamåtter klar, du skal blot medbringe noget tøj du kan bevæge dig i.